Sözlük

SEO Nedir?

Organik olarak website sıralamasını yükseltmen isteyen site sahiplerinin Seo Nedir? sorusunun cevabını iyi bir şekilde anlamaları gerekmektedir. Seo, ‘Search Engine Optimization’ kelimelerinin kısaltmasıdır ve Arama Motoru Optimizasyonu anlamına gelmektedir. Başta Google olmak üzere, Bing, Yandex, Yahoo gibi arama motorlarında belirlediğiniz anahtar kelimelerle yapılan aramalarda üst sıralara çıkabilmenizi sağlayan ve organik olarak websitenizin trafiğini artırmaya yönelik yapılan çalışmaların tamamıdır.

Organik Arama Sonuçları
Organik Arama Sonuçları

Google Aramaları Nasıl Çalışır?

Arama motorları, websitesinde yayına alınan içerikleri (Ürün, Makale gibi) botlar yardımıyla tarar ve dizine ekler. Tarama işlemi websitelerinin, sitemap dediğimiz site haritaları ile başlar. Arama motoru botları bu bağlantıları kullanarak diğer sayfalarımızı da keşfeder.

Botlar yani websitemizin taranmasını dizine eklenmesini sağlayan programlar, belirlediğimiz anahtar kelimelerden sitemizin güncelliğine kadar dikkate aldığı şeyleri kaydeder ve tümünü arama dizinine ekler.

Google Tarama ve Dizine Ekleme
Google Tarama ve Dizine Ekleme

Google’ın sıralama sistemleri yani algoritmaları, aramalarınızla ilgili yararlı ve alakalı bilgileri size anında sunmak için milyarlarca websitesinden arama dizinindeki bilgileri ayıklar. Aradığımız şeyle ilgili hangi bilgilerin bize sunulması gerektiğini bu Google Algoritmaları belirler. Tüm bunların ardından en doğru ve yararlı bilgiler kullanıcılara sunulur.

İndeksleme Nasıl Gerçekleşir?

İndeksleme Nasıl Yapılır
İndeksleme Nasıl Yapılır
  • Deep Bot tarafından webdeki linkler takip edilerek sayfalarınız taranır.
  • Google dizinine kaydeder ve indeksleme işlemi yapar.
  • Google Algoritmaları ile sitenizdeki bilgiler ve kullanıcı sinyalleri incelenir.
  • Bu sinyallere bakılarak yapılan değerlendirme sonucu siteniz arama sonuçlarında listelenir.

Websitenizin indekslenen sayfalarını görüntülemek için google arama moturuna site:websiteadı.com yazmanız yeterlidir.

Arama Motorları Ne Arıyor?

Arama motoru botları websitenizi crawl ederken yani tararken baktıkları belli başlı değerler vardır. Bunlar;

  • İçerik: Websitenin içeriği, yazılan yazıların kalitesi ve özgünlüğü, ziyaretçilerin sitede harcadığı süre, sıkça aranan kelimeler analiz edilir.
  • HTML: Bir sitenin HTML yapısı, başlık etiketleri, açıklama ve başlık etiketlerinin düzeni ve uygunluğu açısından analiz edilir.
  • İstikrar: Robotların websiteyi taramasının kolaylığı, website hızı, URL’lerin kısa ve anahtar kelime içerip içermediği analiz edilir.
  • Bağlantılar: Websiteye ait sayfanın bağlantıları kaliteli, güvenilir, saygın sitelerde olup olmadığına bakılarak analiz edilir.
  • Sosyal: Seo’nun ayrılmaz parçası olan sosyal medyada, içeriğinizin kim tarafından paylaşıldığını, kaç kişi tarafından ve kaç defa paylaşıldığını analiz eder.
  • İtibar: Bir sitenin itibarı, website beğenildiğinde veya paylaşıldığında oluşturulabilir.
  • İhlaller: Yukarıdaki sayılanlardan bazılarının SEO sıralamasına zarar verebilecek ihlalleri vardır. Örneğin; sitedeki içerik eksikliği veya anahtar kelimelerin fazla kullanılması bunlardan sayılabilir.

Google Botları

Beş farklı Google bot türü vardır. Bunlar; Deep Bot, Fresh Bot, Image Bot, Media Bot ve Ads Bot. Bunlardan en önemlileri olan Deep Bot ve Fresh Bot’u biraz inceleyelim.

Deep Bot

Webdeki tüm bağlantıları izleyerek Google dizinine eklenmesi için tarama işini yapan bot türüdür.

Fresh Bot

Webdeki en güncel içerikleri tarar. Deep Bot tarafından dizine eklenmiş siteleri tarar ve en güncel bilgileri arama sonuçlarında sunar.

Arama botlarının nasıl çalıştığıyla ilgili üç dakikalık çok yararlı bir video var. İzlemenizi tavsiye ederim.

Sıralamaları belirleyen en önemli unsurların başında website hızı gelmektedir. Peki website hızı SEO için neden önemlidir?

Site Hızı SEO İçin Neden Önemli?

Websitemize gelen ziyaretçilere iyi bir deneyim yaşatmak şüphesiz website sahipleri için en önemli kriterdir. Ziyaretçilerimizin web sayfalarımızda dolaşırken daha az beklemeleri, istedikleri sayfalara hızlı bir şekilde ulaşabilmeleri, bu iyi deneyimi yaşamalarını büyük oranda sağlamış oluyor.

Websitemize gelen kullanıcıların aradıklarını onlara en iyi şekilde sunabilmemiz en az bizim kadar Google içinde önemlidir. Çünkü ziyaretçilerin büyük bir bölümü Google üzerinden bilgi almak istedikleri konuları araştırıp daha sonra kendilerine en uygun sayfaları ziyaret etmektedirler. Google aracılığıyla websitelerini ziyaret eden kullanıcıların sürekli kötü bir deneyim yaşaması Google içinde olumsuz bir etki yaratacak, bunu yaşayan kullanıcılar belkide Google üzerinden arama artık yapmayacaklar.

İşte Google burada bizden, ziyaretçilerimize iyi bir deneyim yaşatmayı, ziyaretçilerin websitemizden memnun bir şekilde ayrılmalarını istiyor. Yani diyor ki eğer sen websiteni hızlandırırsan, yararlı içerik oluşturursan ziyaretçiler daha iyi bir deneyim yaşayacağı için seni ilk sayfaya hatta ilk sıraya alırım.

site hızı ve seo ilişkisi

Site Hızını Etkileyen Faktörler

Peki site hızını etkileyen faktörler nelerdir gelin birlikte göz atalım.

Hosting Seçimi

Websitenizin barındırıldığı hosting alanlarını seçerken iyi bir seçim yapmalısınız. Kalitesiz ve ucuz hostingler sitenizin yavaşlamasına sebep olcaktır. Hosting seçerken lokasyon, hizmet kesintisi, teknik destek gibi konularda iyi hizmet alabileceğiniz bir seçim yapmalısınız.

Tema Seçimi

Kullanacağınız temayı seçerken temiz kodlanmış olmasına dikkat etmelisiniz. ThemeForest gibi piyasada kendini kanıtlanmış markaların temalarını kullanmanız yararınıza olacaktır.

Resimler

Belki de site hızımızı etkileyen en önemli etken düşük boyutlu görsel kullanımıdır. Kullanılan resimlerin boyutlarının optimize edilmesi, aynı zamanda kalitesinin bozulmamasına önem verilmelidir.

HTML Kod Oranı

Websitenizin html kod oranının düşük olması bir diğer önemli hız faktörleri arasında yer almaktadır. Yani gereksiz, fazla kodlanmış yapılardan uzak durun.

Cache Özelliği

Doğru yapılandırılmış CDN kurulumu ile website hızınızı artırabilirsiniz. Bu özelliği kullanmak için Cloudflare kurulumu yapabilirsiniz.

AMP Kullanımı

AMP yani hızlandırılmış mobil sayfalar sayesinde mobil ziyaretçilerinizin çok hızlı bir şekilde websitenizde dolaşmasını sağlayabilirsiniz.

Site Hız Testi Nasıl Yapılır?

Website hızımızı test edebildiğimiz, daha da hızlı sayfalara sahip olabilmemiz için önerilerin yapıldığı ücretsiz iki mükemmel site hız testi aracından bahsedeceğim.

Page Speed Insights

Google’ın website sahipleri için geliştirdiği bu mükemmel araç sayesinde websitenizin mobil ve desktop hız testlerini ayrı ayrı yapabilir. Size özel site hızınızı artıracak önerilere göz atabilirsiniz.

Page Speed Insights üzerinden sitenizin hızını ölçmek ve önerileri görmek için https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/?hl=TR adresini ziyaret edebilirsiniz.

GTmetrix

Yine bu araç sayesinde website performansınızı ölçebilir, GTmetrix tarafından size sunulan detaylı veriler ile hızınızı artırabileceğiniz iyileştirmelerde bulunabilirsiniz. https://gtmetrix.com/ adresinden sitenizin performans testine başlayabilirsiniz.

Google Analytics İle Site Hızını Yorumlama

Websitenize Google Analytics aracının entegrasyonunu yaptıysanız site hızı raporunu detaylı bir şekilde inceleme şansınız bulunmakta. Her sayfanın ayrı ayrı hız raporunu analiz edebilir, site hızı düşük olan sayfalara özel çalışmalar yapabilirsiniz. Şimdi Google Analytics ekranımızda bu raporlara nereden ulaşabileceğimizi birlikte inceleyelim.

Genel Bakış

İlk olarak sol tarafta bulunan araç çubuğundan Davranış > Site Hızı adımlarını izleyerek Genel Bakış tablosuna göz atalım.

google analytics genel bakış

Genel bakış tablosunda tüm sayfalarınızın ortalama açılış süresini, ziyaretçilerin tarayıcılarına göre sayfa yüklenme süreleri ve bulundukları ülkelere göre yüklenme sürelerini görebilirsiniz. Burada genel bir fikir edinmemiz adına çok detaylı olmayan raporlar yer almakta.

Sayfa Zamanlamaları

Site hızı raporları altında yer alan bu bölümde ise sayfalarımızın tek tek hız analizini yapabiliyoruz. Tüm sayfalarınızı sitenizin hız ortalamasıyla kolaylıkla karşılaştırabiliyorsunuz.

sayfa zamanlamaları

Yukarıdaki görsel üzerinden örnek vermek gerekirse işaretli alanda bulunan bu iki sayfa sitemizin ortalama hızına göre %54 ve %3 olmak üzere daha düşük hızlarda sayfa açılış sürelerinin olduğunu bize söylüyor. Burada ilgili sayfaların özelinde gerekli çalışmaları yaparak bu sayfaları daha hızlı hale getirebiliriz.

Hız Önerileri

Bu bölümde ise yine sitemizdeki tüm sayfaların daha hızlı açılabilmesi için Google tarafından sunulan öneriler, PageSpeed puanı gibi bilgiler yer almaktadır. PageSpeed puanınızın düşük olması bize sayfada iyileştirme çalışmalarının yapılması gerektiğini bildirmektedir.

analytics hız önerileri

Daha iyi sıralamalara sahip olmak için site hızınızı olabildiğince en iyi seviyeye getirin ve yükselişinizi izleyin.🙂 Tabi bu demek değildir ki sadece site hızıyla yükselebiliriz. SEO bir bütündür, site hızı ise bunun bir parçası.

Teknik tarafta tüm iyileştirmeleri yerine getirdikten sonra SEO uyumlu makaleler oluşturarak kullanıcılara ulaşmanız gerekmektedir.

SEO Uyumlu Makale Nedir?

SEO uyumlu makale arama motorları tarafından, yazılan metinlerin doğru kategorilerde değerlendirilmesi ve arama sonuçlarında doğru eşleştirmeler için belirli kriterleri kapsayan metinlerdir. Bu kriterlere dikkat edilerek oluşturulan makaleler SEO uyumlu bir şekilde yazılmış olur. Oluşturulan bu makaleler, aranan anahtar kelimeler ile arayanı birleştiren yazılı metinlerin tamamını kapsamaktadır.

seo uyumlu makale

İçeriğin devamında SEO uyumlu makale oluşturmanın faydalarından ve nasıl oluşturulacağından detaylıca bahsedeceğiz. Arama motorları için anlaşılır ve akıcı makale yazımı konusunda bilgileriniz bu sayede gelişmiş olacaktır. Hazırsanız başlayalım!

SEO Uyumlu Makalenin Faydaları

SEO uyumlu makale hazırlarken belirli kriterleri yerine getirmenin yanında aslında ana düşünceniz kullanıcıya nasıl fayda sağlarım olmalıdır. Kullanıcı dostu olarak üretilen, kullanıcıların ulaşmak istedikleri bilgiyi en doğru ve anlaşılır şekilde veren makaleler zaten SEO uyumlu bir şekilde oluşturulmuş olacaktır.

Organik Sıralamanızı Yükseltir

SEO uyumlu makale yazmanın akla gelen ilk faydası tabii ki organik büyümeye sağladığı katkıdır. İçerik üreticileri hazırladıkları içeriklerin arama motorları kriterlerine uygun olduğuna emin olmak ve bunun sonucunda da organik sıralamalarda yükselerek başarıya ulaşmak istiyorlar.

Oluşturulan içerikler benzersiz yani özgün olmalıdır. Belirlediğiniz anahtar kelimelere dayalı konuları her zaman kaliteli ve kullanıcı odaklı bir şekilde oluşturmaya özen gösterin.

Marka Bilinirliğinizi Artırır

Kaliteli yazılmış içerikleriniz zamanla daha fazla kişi tarafından okunmaya başlayacaktır. Hatta insanlar içeriklerinizi paylaşmaya başlayarak marka bilinirliğinizi artırmaya yardımcı olacaklar. Şuna emin olabilirsiniz ki, sürekli olarak doğru ve kullanıcı yararına oluşturduğunuz içerikler kısa sürede birçok kişiye kendiliğinden ulaşacaktır.🙂

Dönüşüm Oranlarınızı Artırır

SEO uyumlu içerikler oluşturmanız sonucunda organik sıralamalardaki iyileşmeler ile websitenize daha fazla trafik çekerek potansiyel müşterilerinize ulaşma şansınızı artırabilirsiniz. SEO uyumlu makalelerin sadece içerik oluşturan siteler için gerekli olduğunu kesinlikle düşünmemelisiniz.

Herhangi bir E-Ticaret sitesinin iyi bir blog sayfası olmalı ve buradan kaliteli kullanıcıları websitesine çekmelidir. Blog sayfası olan ve kaliteli içerik üreten websitelerinin daha fazla satış gerçekleştirdiği de kanıtlanmış bir gerçektir.

SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

SEO uyumlu makalenin faydalarını görmek istiyorsanız içeriklerinizi oluştururken bazı detaylara dikkat etmelisiniz. Oluşturduğunuz içerikte bu detaylara dikkat ederek ekstra pazarlama bütçesine gerek kalmadan dahi birçok kitleye ulaşabilirsiniz. Bazı temel şartları yerine getirdiğiniz takdirde websitenizin teknik SEO performansı da iyiyse güzel sonuçlar alacağınızı söyleyebilirim.

Heading (H1-H6) Etiketi Kullanın

SEO uyumlu makale oluşturmaya başlarken öncelikle heading etiketlerini düzenli ve anlamlı bir şekilde kullanmalısınız. Başlık olarak H1 etiketini kullandıktan sonra alt başlıklar için H2, H3 gibi H6’ya kadar etiket kullanabilirsiniz.

Başlık ve alt başlık etiketlerini kullanırken ana başlığınız için tek bir H1 etiketi olması en sağlıklısı olacaktır. Alt başlıklar için herhangi bir sınırlama olduğunu söyleyemeyiz. Alt başlık etiketlerinde sadece uygun bir hiyerarşi yapısına dikkat etmeniz yeterli olacaktır. Oluşturduğunuz içerik tek bir başlığa da sahip olabilir. Anlamsız bir şekilde alt başlıklar oluşturmanın faydadan çok zarar getireceğini de unutmamalısınız.

İçeriğinize Bağlantı Ekleyin

Organik sıralamaya etki eden diğer detay ise oluşturduğunuz içeriklerde dahili veya harici link kullanımıdır. Özellikle Google, içeriklerde kullanılan bağlantılara dikkat etmektedir. Websitenizde bulunan ve kullanıcılara fayda sağlayacak içeriklere bağlantı vermek yada herhangi bir sitede konuyla ilgili teknik detayların yer aldığı bir sayfaya dış bağlantı vermek sıralamalarınıza olumlu katkı sağlayacaktır.

Dış bağlantı verdiğiniz sitelerin otoriter ve kaliteli olması oldukça önem taşıyor. Bundan dolayı dış bağlantı vereceğiniz siteleri iyi analiz etmeniz gerekmektedir.

İdeal Makale Uzunluğu

Son yıllarda Google, uzun ve kaliteli içeriklere öncelik göstermektedir. Oluşturacağınız makalenin uzun olması, yazdığınız konunun daha detaylı anlatılması ve kullanıcının aradığı tüm bilgileri makalenizde bulacağı anlamına gelmektedir. Ancak uzun makale yazacağım diye tekrarlayan cümlelerden ve konuyla alakalı olmayan bilgiler vermekten kaçınmalısınız.

Peki ideal makale uzunluğu nedir? Bu sorunun net bir cevabı yok aslında. 300 kelimelik bir makalenin ilk sıralarda yer alması zor bir ihtimaldir. Konuyla ilgili detaylı bir içerik oluşturuyorsanız zaten içeriğiniz en az 1000 kelimelik bir makaleden oluşacaktır.

Optimize Edilmiş Görseller Kullanın

Oluşturacağınız içerikteki yazıların özgün olması kadar içerikte kullandığınız görsellerinde özgünlüğüne dikkat etmelisiniz. Kullanacağınız görsellere anahtar kelime ve alt etiketi kullanarak görsel özgünlüğü sağlayabilirsiniz.

Görsellerinizin yüksek boyutlarda olması geç yüklenmesine sebep olarak sayfa yüklenme hızını da yavaşlatacak ve SEO açısından olumsuz bir duruma sebebiyet verecektir. Bununla ilgili birçok çevrimiçi görsel optimizasyon siteleri mevcuttur. https://tinypng.com/ sitesi bu konuda ihtiyacınızı karşılayabilecektir.

Anahtar Kelime Yoğunluğu

İçerikleriniz kullanacağınız anahtar kelimeleri belirledikten sonra arama motorları tarafından spama düşmeyecek şekilde kullanım sağlamalısınız. Başlıklarınıza, görsellerinize, yazı içerisine yerleştirdiğiniz anahtar kelimelerinizin yoğun bir şekilde kullanımı sıralamanızı olumsuz etkileyecektir.

SEO uyumlu makale için kullanacağınız anahtar kelime yoğunluğunu belirlemek için konunuzla ilgili ilk sayfada sıralama alan websitelerini inceleyerek analiz yapabilirsiniz. Bununla ilgili rekabeti yoğun anahtar kelimeleriniz için %3, rekabeti düşük anahtar kelimeleriniz için %5 şeklinde ortalama bir rakam verebilirim. Wordpress kullanıyorsanız SEO araçları makalenizi oluştururken bu konuda size destek verebilmektedir.

Anahtar kelime yoğunluğunu basit bir şekilde hesaplayabilirsiniz. Bunun için (Anahtar kelime sayısı / Toplam kelime sayısı) * 100 formülünü kullanabilirsiniz.

Okunabilir İçerik Oluşturun

İçeriğinizi kullanıcıların okumasını kolaylaştıracak ve imla kurallarına dikkat ederek uygun bir şekilde tam olarak anlatmalısınız. Yani kullanıcı içeriğinizde yer alan bir cümleyi okuduğunda tekrar başa dönüp anlamaya çalışmamalıdır. Okunması ve anlaması zor cümleler kurmaktan kaçınmalısınız. İçeriğinizi oluşturduktan birkaç gün sonra yazınızı tekrar baştan okumanız bununla ilgili eksiğinizi kolayca görmenizi sağlayacaktır.

İçeriğinizin okunabilirlik testi için harika bir araç mevcut. Okunması zor cümlelerinizi Hemingway aracı ile çevrimiçi olarak test edebilirsiniz.

Backlink yani aldığınız geri bağlantılar kalite ve spam score açısından da kusursuz olmalı. Bunların kalitesini ölçmekte Moz SEO aracından faydalanabilirsiniz. Backlink analizi sonrasında yüksek spam score’a sahip bir websitesinin size bağlantı verdiğini gördük. Bu bağlantının Google Disavow Tool ile engellenmesi gerekmektedir.

Google Disavow Tool Nedir?

Google Disavow Tool, websiteye dışarıdan gelen bağlantının zararlı olduğunu bildiren ve gelen zararlı bağlantıları geçersiz kılmaya yarayan, website sahipleri için geliştirilmiş bir SEO aracıdır. Şimdi biraz bu aracın kullanımının sağlayacağı faydalara göz atalım.

google disavow tool

Google Disavow Aracının Faydaları

Dünya’da hali hazırda milyonlarca websitesi mevcut ve bunlardan sektörümüzle alakalı olan her bir websitesi bizim rakibimiz konumundadır. SEO açısından bakacak olursak tüm websiteleri için ortak amacın Google arama sonuçlarında ilk sıralarda yer almak olduğunu söyleyebiliriz.

Rakip siteler, sizin websitenizi spama düşürebilmek ve sıralamada gerilemenize sebep olabilecek özel çalışmalar yapabilirler. Hal böyle olunca rakip sitelerden gönderilen ve websitemizin değerini düşürecek olan zararlı bağlantıları sürekli olarak takip ederek spam olduğunu düşündüğümüz bağlantıları çok geçmeden disavow tool aracı ile reddetmeliyiz.

Google Disavow aracı sayesinde zararlı bağlantılardan websitemizi koruyabilir ve arama sonuçlarındaki sıralamamızı koruyabiliriz. Tabi yüksek trafik alan websiteleri için her gelen bağlantıyı tek tek kontrol etmek imkansız olacaktır. Bu durumda tek bir domain üzerinden websitenize yüzlerce hatta binlerce backlink geliyorsa, spam olduğunu düşünebilirsiniz ve bu domaini disavow aracı ile reddedebilirsiniz.

Dışarıdan gelen bağlantıları reddetmeden önce spam olduğunu düşündüğünüz domain veya linkleri iyi bir şekilde analiz etmelisiniz. Websitenize fayda getirecek olan bağlantıları reddetmeniz sıralamanızı olumsuz etkileyebilecektir.

Google Disavow Tool Nasıl Kullanılır?

Reddetmek istediğimiz geri bağlantıları belirledikten sonra disavow aracı ile Google’a göndermemiz gereken .txt uzantılı bir dosya oluşturmamız gerekmektedir. Bunun için Wordpad veya Notepad++ gibi metin editörlerini kullanabilirsiniz.

Oluşturulacak metin dosyası, UTF-8 veya 7-bit ASCII olarak kodlanmış ve 2 MB dosya boyutunu geçmeyecek şekilde hazırlanmalıdır.

Bağlantı reddetme işlemini sadece belirli bir URL için veya belirli bir domaine ait tüm URL’leri kapsayacak şekilde ekleyebilirsiniz. Domaine ait tüm bağlantıları reddetmek için dosyanıza domain:siteadi.com, şeklinde ekleme yapabilirsiniz.

backlink reddetme
Zararlı bağlantıları gönderdiğimiz dosya üzerinde değişiklik yapmak istersek yani herhangi bir domain/URL ekleyip kaldırmak istersek, mevcut dosyayı indirip üzerinde değişiklik yapıp tekrar Google Disavow aracı ile göndermemiz gerekmektedir

Dosyamızı oluşturduktan sonra Google Search Console aracından işlemlerimizi yapmamız gerekiyor. İşlemlere başlamadan önce https://www.google.com/webmasters/tools/disavow-links-main adresine gelerek alan adımızı seçiyoruz ve bağlantıları reddetme butonuna tıklıyoruz.

bağlantıları reddetme

Sonrasında ise karşımıza çıkan ekranda bağlantıları reddet diyerek Google Disavow dosyamızı yükleyeceğimiz adıma geçiyoruz.

disavow tool ile dosya gönderme

‘Dosya Seç’ butonuyla oluşturduğumuz Google Disavow dosyasını seçerek ‘Gönder’ dedikten sonra işlemlerimizi tamamlamış oluyoruz. Gönderdiğimiz dosyanın işleme alınması biraz zaman alabiliyor. Bu zaman Google botlarının sitenizi taramasıyla alakalı olarak değişebilmektedir.

Backlink analizi ve zararlı bağlantıları reddetme konularıyla ilgili Ayhan Karaman tarafından oluşturulan, yararlı olabileceğini düşündüğüm videoyu da ayrıca izlemenizi tavsiye ederim.

Böylece içeriğimizin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bu içerikte Seo Nedir? sorusunun cevabını genel bilgilerle sizlere vermeye çalıştım. Umarım yararlı bir içerik olmuştur. Konuyla ilgili sorularınızı aşağıdaki Bir Cevap Yazın kısmından sorabilirsiniz. Dilediğiniz her konuda benimle iletişime geçebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu